Verlaging Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Verlaging NHG betekent hogere hypotheeklasten

Het wordt lastiger om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten. Dit komt omdat de garantie stapsgewijs wordt verlaagd van het huidige niveau van € 265.000 naar de prijs van een gemiddelde woning, momenteel € 229.000.

Door deze verlaging lopen toekomstige kopers die een hoger dan gemiddelde huizenprijs hebben een rentevoordeel mis. Dat kan oplopen tot wel 0,7%. Dit verhoogt de hypotheeklasten op de aankoop van een huis van € 250.000 zomaar met € 100 netto per maand, maand in maand uit.

Per 1 juli 2015 wordt de NHG verder verlaagd naar € 245.000, per 1 juli 2016 naar € 225.000. Vanaf 1 juli 2017 zal de NHG ten slotte in lijn worden gebracht met de gemiddelde huizenprijs. Bent u van plan een nieuwe woning te kopen, en wilt u weten wat dit betekent voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.

Verlaging Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .