Bent u niet over-, onder- of dubbel verzekerd?

Weet u wat wel en niet gedekt is bij schade aan uw woonomgeving, of is iets aan uw situatie veranderd sinds u de verzekeringen afsloot? Veel mensen kijken niet regelmatig of hun verzekeringen nog aansluiten op hun huidige situatie en of ze misschien onvoldoende of juist dubbel verzekerd zijn. En dat terwijl het regelmatig onderhouden van de verzekeringen veel ellende kan voorkomen.

U wilt toch niet dat uw schade niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed omdat u niet goed verzekerd bent?

Controleer of onderstaande op u van toepassing is, sinds u uw verzekeringen heeft afgesloten:

  • Heeft u een nieuwe baan of is er een grote verandering in vermogen/inkomen?
  • Bent u gescheiden, gaan samenwonen of is er gezinsuitbreiding geweest / zijn er kinderen uit huis gegaan?
  • Bent u verhuisd of heeft u verbouwd?
  • Is uw koopwoning sterk gestegen of gedaald in waarde?
  • Heeft u meubels vervangen of bijvoorbeeld een luxe nieuwe tv gekocht?
  • Heeft u losse verzekeringen gesloten voor bijvoorbeeld reis en zorg, of kostbaarheden en inboedel, die elkaar kunnen overlappen in dekking?
  • Heeft u een pakketverzekering bij 1 verzekeraar?
    (meestal zijn slechts enkele verzekeringen in het pakket echt de voordeligste op de markt.)

Is uw antwoord op een van deze vragen ja?

Dan is het belangrijk om uw verzekeringen weer eens tegen het licht te houden. Voer online een vergelijk uit, of ga langs bij uw adviseur.

 

Doet u liever zelf een check, let dan op de volgende punten:

  • Uw situatie: voor uw persoonlijke situatie kunt u onze ‘check bij levensveranderingen’ doen. Met deze snelle test weet u gelijk wat uw aandachtspunten op verzekeringsgebied zijn. U ontvangt per onderwerp een overzicht met concrete tips.
  • Inkomen/vermogen: heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering passend bij uw beroep?
  • Opstal en inboedel: controleer of uw verzekering een herbouwwaardemeter en inboedelwaardemeter heeft, die garandeert tegen onderverzekering. Heeft u dat niet, kijk dan tot welke waarde u gedekt bent en of dit nog klopt met de waarde van uw woning/inboedel.
  • Controleer of uw aanvullende zorgpolis dekking biedt voor medische kosten in het buitenland, en vergelijk de voorwaarden met die van uw (doorlopende) reisverzekering.
  • Als u binnenkort een vakantie gaat boeken en daarbij een reisverzekering wilt sluiten, controleer dan ook van tevoren goed welke kosten uw zorgverzekering al dekt.
  • Sowieso loont het om elke verzekering die meer dan 2 jaar geleden is afgesloten, nog eens goed te bekijken op voorwaarden en premie. In dat tijdsbestek bent namelijk niet alleen u veranderd, maar ook verzekeraars en hun producten hebben zich vernieuwd en aangepast. Meestal in gunstig opzicht voor uw portemonnee.

Bent u niet over-, onder- of dubbel verzekerd?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .