Reisverzekering afsluiten? Een paar tips

Een reisverzekering biedt u financiële bescherming tijdens uw vakantie of reis. U heeft bij de reisverzekering verschillende mogelijkheden om u goed te verzekeren. Zo kunt u kiezen uit verschillende dekkingen, kunt u een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten en u kunt overwegen een annuleringsverzekering erbij af te sluiten.

Het geeft rust als u weet dat u goed verzekerd op vakantie gaat, en dat uw reisverzekering aansluit op de vakantie die u gaat genieten. Lees daarom hieronder onze praktische tips voor de juiste verzekeringskeuze.

zie ook: Diefstal, verlies & schade op reisziekte of ongeluk op vakantie |  op reis met kinderen

Doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten

Gaat u meerdere malen per jaar op vakantie en/of langer dan drie weken? Dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

TIP: Stages en zakenreizen zijn standaard niet gedekt bij de meeste doorlopende reisverzekeringen. Het is wel mogelijk om dit extra mee te verzekeren.

Verschillende dekkingen

Bij een reisverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten dekking. Zo bieden verzekeraars vaak een Nederland-, Europa- of Werelddekking aan. Ook kunt u kiezen of u hulp wilt bij autopech, ongevallen en extra medische zorg. Hoe uitgebreider uw dekking, hoe hoger de premie. Dus bedenk goed welke u nodig heeft.

veilig op weg met een reisverzekering

Is het verstandig medische kosten extra mee te verzekeren?

Uw zorgverzekering dekt een groot deel van de medische kosten in het buitenland. Vooral wanneer u bij de zorgverzekering een aanvullende module ‘buitenland’ heeft meeverzekerd, zal de overlap in dekking groot zijn. Het meeverzekeren van ziektekosten is aan te raden wanneer u voor uw zorgverzekering een hoog eigen risico heeft en wanneer de zorgverzekering niet de werkelijk gemaakte ziektekosten dekt.

Let ook op als u ‘extreme sporten’ gaat doen, of op wintersport. Deze zijn vaak uitgesloten van dekking op de reisverzekering, tenzij u deze extra aanvinkt. U betaalt hier extra premie voor, omdat u het risico opzoekt.

Moet u een huurauto extra verzekeren?

Als u een auto huurt tijdens uw vakantie is een reisverzekering alleen niet voldoende. Sluit daarvoor een aanvullende verzekering ter plaatse bij de verhuurder. Kijk altijd goed naar de voorwaarden, vooral de hoogte van het eigen risico en de uitsluitingen op de huurautoverzekering.

Met of zonder annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering verzekert u zich tegen onvoorziene omstandigheden waardoor u uw vakantie eerder moet afbreken. Afhankelijk van de voorwaarden krijgt u het gehele bedrag of een deel van de door u betaalde reissom terug. Per verzekeraar verschilt het welke omstandigheden verzekerd zijn.

TIP: In de polisvoorwaarden kunt u lezen welke omstandigheden verzekerd zijn. Bekijk goed of een van deze omstandigheden op u van toepassing kan zijn. Wist u bijvoorbeeld dat een nieuwe baan een reden kan zijn om uw reis te annuleren?

Wanneer sluit u een annuleringsverzekering af?

Als u een reis plant die pas over enkele maanden plaatsvindt, dan kunt u niet een paar weken van tevoren een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering kunt u alleen afsluiten binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van uw reis of vakantie. Zo voorkomen verzekeraars dat mensen annuleringsverzekeringen afsluiten, als ze eigenlijk al weten dat ze gebruik moeten maken van de annuleringsverzekering.

TIP: U kunt bij het (online) boeken van een reis meestal ook direct een annuleringsverzekering afsluiten. Maar kijk uit: deze is meestal duurder dan het afsluiten van een reisverzekering met ‘module annulering’.

Verschil tussen annulerings- en reisverzekering

Een reisverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade tijdens uw reis en een annuleringsverzekering beschermt u juist tegen de financiële gevolgen van ‘schade’ vóór de reis of bij voortijdige beëindiging ervan.

Heeft u een vakantie op het oog en gaat u binnenkort boeken? Via ons kunt u online uw reisverzekering, al dan niet in combinatie met een annuleringsverzekering, afsluiten. Neem contact met ons op als u aanvullende informatie nodig heeft of vergelijk en sluit direct af.

Heeft u al verzekeringen in het A t/m Z Pakket? Neem dan contact op zodat we uw premie met pakketkorting voor u kunnen berekenen.

 

Reisverzekering afsluiten? Een paar tips
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .