Als ZZP’er goed verzekerd aan het nieuwe jaar beginnen

Het nieuwe jaar is al enkele weken oud en de eerste opdrachten beginnen binnen te stromen bij de zelfstandig ondernemers van Nederland. Hopelijk is het afgelopen jaar een goed jaar voor u geweest en zal dit jaar nog beter worden.

Een zelfstandig ondernemer in Nederland is redelijk op zichzelf aangewezen. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid is er geen wettelijk vangnet geregeld voor de ondernemer. Of u nu met zwaar gereedschap, met mensen of met cijfers werkt – een goede verzekering met de juiste dekking is van cruciaal belang.

Maar er is meer dan alleen een AOV verzekering nodig en beschikbaar. Lees hieronder welke inkomensbeschermende verzekeringen er zijn voor ZZP’ers en waarom deze zo belangrijk zijn. Het afsluiten is uw eigen verantwoordelijkheid als ondernemer.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De aansprakelijkheidsverzekering bestaat in de varianten  ‘bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering’ en ‘beroepsaansprakelijkheidsverzekering’.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP (AVB) dekt de schade die u tijdens uw werkzaamheden toebrengt aan een ander. Dit geldt alleen voor materiële schade en letselschade. Het afsluiten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering wordt door veel mensen als vanzelfsprekend gezien, voor een zelfstandig ondernemer is dit net zo belangrijk. Want ook voor ZZP’ers zit een ongeluk in een klein hoekje.

Voor verschillende beroepsorganisaties geldt een verplichting voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Deze verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen die voortvloeien uit een fout waarvoor u aansprakelijk bent gesteld. Op de website https://www.aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl/beroepsaansprakelijkheidsverzekering/ is een beroepenlijst terug te vinden met de bijbehorende premie berekeningen. Staat uw beroep niet in de lijst? Vraag dan een offerte aan.

Wilt u nog een keer het verschil lezen tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Lees dan hier wat onze expert daar over te zeggen heeft.

Rechtsbijstandsverzekering ZZP

Iedereen weet dat het voor ZZP’ers heel hard werken is om succesvol te worden. Hoe vervelend is dan als een opdrachtgever weigert u te betalen of als u aansprakelijk wordt gesteld voor iets dat niet uw schuld is.

Een rechtsbijstandverzekering voor ZZP helpt u bij conflicten rondom uw onderneming. Dit kan met een klant zijn maar ook een leverancier of zelfs de overheid. Met de rechtsbijstandverzekering ZZP van Lancyr bent u verzekerd van juridische ondersteuning tijdens een conflict. Dit voorkomt een hoop extra kopzorgen die u waarschijnlijk niet kan gebruiken. Daarnaast is het waarschijnlijk dat u niet de juiste vakkennis in huis heeft die een jurist, gespecialiseerde advocaat of andere deskundigen wel hebben.

Let op: Het Lancyr rechtsbijstand ZZP product is momenteel in ontwikkeling en binnenkort beschikbaar.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is één van de belangrijkste verzekeringen die u kunt afsluiten. Bij ziekteverzuim komt een werknemer in de ziektewet terecht, maar staat een ZZP’er met lege handen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP voorkomt u dat. Met een AOV bent u als zelfstandig ondernemer verzekerd van inkomensverlies tot een bepaald bedrag per jaar.

In het rapport “Zelfstandigen en arbeidsongeschiktheid” van het CPB uit oktober 2016 blijkt dat ongeveer kwart van de zelfstandigen in de financiële problemen komt als de arbeidsongeschiktheidsperiode langer duurt dan een jaar.

Lancyr AOV-verzekering ZZP is geschikt voor zelfstandige business professionals zoals advocaten, accountants en notarissen. In de volksmond ook wel de ‘witte boorden’ genoemd.

Voordelen van de Lancyr arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP:

  • Hoge verzekerde bedragen mogelijk (tot €250.000 op jaarbasis afhankelijk van het inkomen);
  • Scherpe premies;
  • Mogelijkheid tot meeverzekeren van vaste lasten (bijvoorbeeld hypotheeklasten);
  • Mogelijkheid eindleeftijd van 60, 62, 65, 66 of 67 jaar;
  • Wachttermijnen van 90 dagen, 180 dagen, 365 dagen en 730 dagen mogelijk.

Zakelijke autoverzekering voor ZZP en DGA

Naast onze inkomens beschermende verzekeringen bieden wij ook een zakelijke autoverzekering aan.

Heeft u een auto op naam van uw bedrijf staan? Dan kan u daar een zakelijke autoverzekering voor afsluiten. U mag uw zakelijke auto nog steeds privé gebruiken. Het is echter niet altijd toegestaan om een particulier verzekerde auto voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

Bij Lancyr heeft u binnen 5 minuten uw zakelijke autoverzekering aangevraagd. Zo krijgt u een goedkope autoverzekering met uitstekende voorwaarden. Lees hier meer over de zakelijke autoverzekering van Lancyr.

Uw zakelijke verzekeringen in een verzekeringspakket?

Wilt u uw zakelijke verzekeringen het liefst bij 1 loket afsluiten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Serviceteam

Lancyr Serviceteam

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .