Onbezorgd op vakantie, is een reisverzekering nodig?

Bent u goed verzekerd voor uw reis?

vakantielaatste update: 2017-04-20

Het geeft rust als u weet dat u goed verzekerd op vakantie gaat, en dat uw reisverzekering aansluit op de (soort) vakantie die u gaat genieten. U wilt er bijvoorbeeld niet bij een schade in Zuid-Afrika achter komen dat u geen werelddekking heeft. Lees hieronder onze praktische tips als u een reisverzekering nodig heeft. Voor vragen kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

zie ook: Diefstal, verlies & schade op reisziekte of ongeluk op vakantie | checklist onbezorgde vakantie | op reis met kinderen

Wat heeft u nodig? Doorlopende of kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering?

Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan losse kortlopende reisverzekeringen. Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u niet voor iedere vakantie of weekendje weg een aparte reisverzekering hoeft af te sluiten. U kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten (soms wordt dit een module annuleringskosten genoemd). Dit is vaak voordeliger dan een annuleringsverzekering afsluiten bij het boeken van een reis.

Dekt uw verzekering wel voor uw type reis?

Controleer of uw doorlopende reis-/annuleringsverzekering wel voldoende dekking biedt bij het type reis dat u gaat maken. Let bijvoorbeeld op het dekkingsgebied (europees/wereld) en een clausule over ‘extreme’ sporten. Stages en zakenreizen zijn standaard niet gedekt bij de meeste reisverzekeringen. Het is wel mogelijk om dit extra mee te verzekeren. Een reisverzekering van Lancyr heeft standaard werelddekking, dekking voor winter- en onderwatersportrisico en stages.

Is het verstandig medische kosten extra mee te verzekeren?

Uw zorgverzekering dekt een groot deel van de medische kosten in het buitenland. Vooral wanneer u een aanvullende module buitenland heeft meeverzekerd, zal de overlap tussen de ziektekostenverzekering en de uitgebreide doorlopende reisverzekering groot zijn. Het meeverzekeren van ziektekosten is aan te raden wanneer u voor uw zorgverzekering een hoog eigen risico heeft en wanneer de zorgverzekering niet de werkelijk gemaakte ziektekosten dekt.

Moet u een huurauto extra verzekeren?

Als u een auto huurt tijdens uw vakantie, is een reisverzekering alleen niet voldoende. Sluit daarvoor een aanvullende verzekering ter plaatse bij de verhuurder. Kijk altijd goed naar de voorwaarden, vooral de hoogte van het eigen risico en de uitsluitingen.

Waarvoor bent u eigenlijk al verzekerd?

Ga goed na welke dekking u echt nodig heeft. Een doorlopende reisverzekering dient meestal als aanvulling op uw zorgverzekering, aansprakelijkheid- of autoverzekering. Controleer daarom goed welke zaken al door andere verzekeringen worden gedekt en beperk de overlap zo veel mogelijk.

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

U kunt uw reisverzekering bij ons direct online afsluiten. Bereken uw premie, vergelijk welke voorwaarden het beste bij uw situatie en reiswensen passen en sluit direct uw doorlopende reisverzekering af. Heeft u nog vragen over uw reisverzekering? Neem gerust contact met ons op.

Onbezorgd op vakantie, is een reisverzekering nodig?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .