Schade door hoverboard?

hoverboard source: shutterstock.com / Sychov Sergiilaatste update: 2017-04-11

Schade veroorzaakt met of door een hoverboard is niet verzekerd. Een hoverboard is een gemotoriseerd ‘skateboard’ op twee wielen die 19 km per uur kan rijden maar niet erkend is als gemotoriseerd tweewieler. Volgens Europese regelgeving moet een tweewieler die gedreven wordt door een motor een stuur en een zitplaats hebben. Op een hoverboard ontbreken beiden. Hoe zit het precies met de verzekeringen en wetgeving rondom het gebruik van dit (kinder)speelgoed ?

Hoverboard en verzekering

Schade door hoverboard
De verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen (WA verzekering) keert geen schadevergoeding uit als er schade wordt veroorzaakt met of door een hoverboard. Het is immers geen erkend motorvoertuig. Maar ook de aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) biedt over het algemeen geen soelaas als u schade veroorzaakt met of door een hoverboard. De AVP kent namelijk een uitsluiting voor schade veroorzaakt door een gemotoriseerd voertuig (of deze nu wel of niet wordt erkend als motorvoertuig). Sommige AVP verzekeraars hebben alleen een uitsluiting voor motorvoertuigen die harder gaan dan 20 km per uur. Bij hen zou de hoverboard dus wel onder de dekking vallen.

Schade aan hoverboard
Een hoverboard is geen goedkoop ‘speelgoed’. Helaas kunt u schade aan de hoverboard zelf niet verzekeren via aan casco motorrijtuigverzekering. Op de inboedelverzekering gelden ook uitsluitingen wanneer het om gemotoriseerde (speel) voertuigen gaat. Ook hier geldt dat als ze harder gaan dan een bepaalde snelheid, een uitsluiting van toepassing is.

Neem contact met ons op zodat wij u kunnen informeren of uw hoverboard verzekerd is op uw AVP en/of uw inboedelverzekering.

Geen hoverboards op de openbare weg

Omdat een hoverboard geen erkend motorvoertuig is, mag u er niet de openbare weg mee op. Ook niet op de stoep of in een rustig straatje. Op eigen terrein kunt u natuurlijk wel vrij gebruik maken van uw hoverboard. Let wel op dat uw eigen terrein niet toegankelijk is voor de openbare weg.

Als u wel op de openbare weg rijdt dan riskeert u een boete en het risico dat uw hoverboard in beslag wordt genomen. Bovendien bent u mogelijk niet gedekt door de verzekering als u schade toebrengt aan een ander.

Uw A t/m Z Pakket Privé

Wilt u al uw schadeverzekeringen voordelig afsluiten? Selecteer deze verzekeringen, vergelijk het beste aanbod en voeg deze toe aan uw A t/m Z Pakket Privé. In dit pakket selecteert u per verzekering de beste verzekeraar voor uw situatie. U profiteert ook van aantrekkelijke kortingen op uw verzekeringspremies. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de korting. Deze korting loopt op tot maar liefst 15%. Lees meer over alle voordelen van het A t/m Z Pakket Privé.

Schade door hoverboard?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .