Wij helpen bij de financiering van het energiezuinig maken van uw woning

Iedereen heeft te maken met sterk gestegen kosten van energie voor de verwarming van de woning. Zelfs nu de winter vorig jaar nog “zacht” was, worden veel bewoners geconfronteerd met veel hogere kosten. Alle reden om te kijken of er maatregelen zijn te treffen om de woning energiezuiniger te maken.

Terugverdientijd wordt korter

Door de hogere kosten van energie wordt het financieel steeds aantrekkelijker investeringen te doen die uw woning energiezuiniger maken. Soms kan dat al door het treffen van eenvoudige en relatief goedkope maatregelen zoals tochtstrippen en isolatie. Grotere besparingen kunt u doorgaans bereiken door maatregelen te nemen die eerst een (forse) financiële investering vragen zoals bijvoorbeeld isolerend glas, een warmtepomp of zonnepanelen.

Door de recente hogere kosten van energie ‘verdient’ u de investering die u doet wel steeds sneller terug. Zodra u de investering heeft “terugverdiend” gaat u dus echt financieel rendement maken. Dat rendement zal veel hoger zijn dan het rendement dat u bijvoorbeeld op uw spaargeld ontvangt.

Woning meer waard en sneller verkocht

RTL nieuws, 31 oktober 2022

Woningen met een goed energielabel en lage energierekening worden:

  • sneller verkocht
  • verkocht voor meer geld
  • vaker overboden bij verkoop

Eerst profiteert u zelf van de lagere energierekening en als u ooit besluit te verhuizen, is uw huis meer waard en gewilder!

Veel opties om te financieren

Er zijn niet alleen financiële redenen om uw woning te verduurzamen. Uiteraard is verduurzaming ook belangrijk in het kader van het halen van de klimaatdoelen. Daardoor is er een veelheid van mogelijkheden ontstaan om de investeringen hiervoor te financieren.

Allereerst zijn er meerdere subsidies beschikbaar. Daarnaast zijn er vaak regelingen van gemeenten, provincie en overheid die tegen aantrekkelijke voorwaarden en tegen lage kosten bereid zijn een gedeeltelijke financiering te verstrekken om de verduurzaming van uw woning mogelijk te maken. Ook de banken die hypotheken verstrekken kennen inmiddels allerlei mogelijkheden om extra te kunnen lenen of te investeren in verduurzaming van woningen.

Hoe financiert u verduurzaming?de mogelijkheden op een rij

Onze FDC adviseurs zetten het graag voor u op een rijtje

Er zijn dus meerdere manieren om geld te lenen voor het energiezuiniger maken van uw woning. Over het algemeen is dit een verstandige keuze omdat u in een relatief korte periode deze investering hebt terugverdiend en daarmee uw totale woonlasten lager worden.

Wilt u eens kijken wat in uw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons zusterkantoor op. De adviseurs zijn u graag van dienst.

Wij helpen bij de financiering van het energiezuinig maken van uw woning
Aantal stemmen: 1 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .