Hoe kan je besparen op hypotheek?

huis-hypotheek-2018De hypotheek neemt elke maand een flinke hap uit je inkomsten, maar het kan in deze dure tijd ook de bron zijn voor besparingen.

Hoe bespaar je op de hypotheek?

 • Controleer of de risico-opslag van je hypotheek omlaag kan.
  De WOZ-waarde die je in het eerste kwartaal van 2023 ontvangt, heeft als peildatum 1-1-2022. Op dat moment waren de woningwaardes zeer hoog, waardoor de bank minder risico loopt op jouw hypotheekschuld. En dat betekent dat je risico-opslag mogelijk omlaag kan. Pak dit voordeel mee!
  Alles over risico-opslag .
 • Bespaar energie / Verduurzaam je woning.
  Jahoor, daar is hij weer – het trendwoord #verduurzamen. En toch is het terecht dat hier zoveel aandacht voor is. Verduurzamen verlaagt je energierekening en verhoogt de (verkoop)waarde van je woning. Bovendien zijn er op dit moment allerlei subsidies en hypotheekvoordelen beschikbaar om de nodige aanpassingen aan je woning te doen. Als klap op de vuurpijl verdien je je investering steeds sneller terug, zodat je snel gaat profiteren van deze investering.
  Wat kun jij verduurzamen?
 • Overwaarde op woning benutten.
  Veel woningeigenaren hebben overwaarde op hun huis door de gestegen prijzen op de woningmarkt. Weet jij of je overwaarde hebt? En hoeveel? Je kunt dit op veel manieren benutten. Om je woning te verbeteren of verduurzamen, om je maandlasten te verlagen of om financiële ruimte voor andere dingen te creëren. Zoals een grote aankoop.
  Benut je overwaarde slim

Advies op maat

Hypotheekadvies is maatwerk. Onze adviseurs helpen je graag verder. Samen bekijken we je situatie en  wensen, en adviseren (onafhankelijk van banken en hypothekers!) de beste bespaarkeuzes en financiële producten voor de toekomst.

Vraag een adviesgesprek aan

.

Hoe kan je besparen op hypotheek?
Aantal stemmen: 7 Gemiddelde score: 4.9

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .