Veelgestelde vragen over provisie (adviseursvergoeding) op schadeverzekeringen

 1. Wat is provisie op verzekeringen?

Provisie is een vergoeding die je als onderdeel van je premie aan ons betaalt voor het aanbieden en onderhouden van je schadeverzekeringen, zoals auto-, huis- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Wij spreken liever over een adviseursvergoeding.

 1. Waarom is het belangrijk voor mij als klant om te weten hoeveel adviseursvergoeding ik betaal?

Doordat wij tonen hoeveel vergoeding je aan ons betaalt, ben je volledig op de hoogte van alle kosten die verband houden met je verzekering. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en helpt je om te begrijpen hoeveel je betaalt voor onze diensten.

 1. Wat doen wij met de adviseursvergoeding die we ontvangen?

Wij gebruiken de adviseursvergoeding om:

 • Om goed opgeleide medewerkers in dienst te hebben die jou kundig en met plezier helpen. En om hun kennis en kunde op peil te houden en vergroten.
 • Om goed bereikbaar te zijn. Je kunnen ons 5 dagen per week tijdens kantooruren bellen met al je vragen.
 • Om voor onze klanten te bemiddelen in verzekeringen, naast (en na) wat ze zelfstandig online aanvragen.
 • Om de afhandeling van je schades te begeleiden en jouw belangen hierbij te behartigen.
 • Om proactief de verzekeringen van klanten te beheren. Wij blijven alert op de beste deals voor jou en ontwikkelingen die jouw verzekering of verzekeringsbehoefte raken.
 • Om te investeren in een uitstekende digitale ondersteuning van de klanten, zowel qua beveiliging als technologische vooruitgang en digitaal gemak.
 • Om je via e-mails te informeren over actualiteiten, wijzigingen, relevante ontwikkelingen en meer.
 1. Hoe beïnvloedt de adviseursvergoeding mijn premies voor schadeverzekeringen?

Je premies worden bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder het risico dat je vertegenwoordigt, de dekking die je kiest en andere relevante factoren. De adviseursvergoeding is een vast percentage van deze premie.

 1. Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik een eerlijke premie betaal voor mijn schadeverzekeringen?

Wij hebben transparantie hoog in het vaandel staan. We streven ernaar om jou eerlijke en concurrerende premies aan te bieden op basis van je individuele behoeften en omstandigheden. Als je vragen hebt over je premies of de adviseursvergoeding die wij ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw situatie.

Hopelijk beantwoordt dit al je vragen over provisie op schadeverzekeringen. Als je nog andere vragen hebt, neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen over provisie (adviseursvergoeding) op schadeverzekeringen
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .