Auto schade met andere betrokkenen

E-mail ons uw ingevulde Europees schadeformulier

Schade melden kan nog steeds met het Europees schadeformulier. Let wel op dat u een goed leesbare – compleet ingevulde kopie hiervan naar ons toestuurt. Voor- en achterkant – beide ondertekend!

Heeft u nog geen schadeformulier ingevuld met de tegenpartij?

Dan is de snelste manier om geholpen te worden via de app van het Verbond van Verzekeraars. U moet de app wel samen met de tegenpartij doorlopen, want zij moeten bevestigen wat u invult. En beiden zijn aangesloten bij een maatschappij die deze app ondersteunt.  Maar wees gerust: het merendeel van de verzekeraars en leasemaatschappijen is aangesloten.

klik hier voor meer informatie over deze app of download direct:

Mobiel schademeldenVerkeersschade app Verkeersschade app

Nieuw Europees Schadeformulier nodig?

Schade melden kan ook nog steeds met het Europees schadeformulier. Let wel op dat u een goed leesbare – compleet ingevulde kopie hiervan naar ons toestuurt. Voor- en achterkant! Het liefst ontvangen we dit formulier ingescand / gefotografeerd via e-mail (schade.particulier@nedvol.nl), met foto’s van de schade bijgevoegd. De behandeling van deze schademelding kost meer tijd, vaak omdat we nog gegevens missen.

*Print het Europees schadeformulier dubbel, zodat beide partijen een ingevuld formulier in bezit hebben.

Acuut hulp nodig?

Kijk voor het alarmnummer bij autoschade op uw groene kaart – deze bevat altijd het juiste alarmnummer.

Overzicht alarmlijnen per verzekeringsmaatschappij:

Wat is verzekerd?

Per verzekeringsmaatschappij zijn er verschillen in dekking, maar onderstaande geldt in de meeste gevallen.

WA verzekering

Met een WA-verzekering bent u alleen verzekerd voor de schade die u heeft toegebracht aan een ander; schade waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Schade aan uw eigen auto valt hier niet onder. Letsel van uw passagiers is wel verzekerd onder de WA, letsel van u zelf niet (zie ook: inzittendenverzekering).

WA + / Beperkt Casco verzekering

U bent aanvullend op WA verzekerd voor de schade aan uw eigen auto tot op beperkte hoogte (over het algemeen voor o.a. slepen, vervangend vervoer, repatriëring en noodreparaties). Exacte dekking staat in de polisvoorwaarden en verschilt per maatschappij.

Volledig Casco / All Risk verzekering

U bent aanvullend verzekerd voor de schade aan uw eigen auto, meestal volledig. Dat geldt ook wanneer u schuld heeft aan de schade, maar wel met uitzonderingen voor o.a. verwijtbaar / roekeloos gedrag. Een exacte omschrijving vindt u in uw polisvoorwaarden.

Inzittendenverzekering / dekking inzittenden op de autoverzekering

De inzittendenverzekering keert schade uit aan u (bestuurder) en uw passagiers wanneer deze invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met uw auto. Ongeacht waar de schuld ligt en ongeacht uw basisdekking.

Aanvullende artikelen op deze website:

Auto schade met andere betrokkenen
Aantal stemmen: 8 Gemiddelde score: 4.5