Meldcode auto, waar vind ik die?

Als je een autoverzekering sluit, wordt altijd gevraagd om de meldcode. Wat is een meldcode auto en waar kan ik deze code terugvinden?

Identificatiecode van de auto

De meldcode is een belangrijke, unieke code die bij een auto hoort. Het is de identificatiecode van de auto. Ook wel omschreven als een chassis- of framenummer.

Meldcode nodig voor de autoverzekering

In Nederland is het wettelijk verplicht om een autoverzekering te hebben. Om dit te controleren, heeft de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een register waar alle auto’s die in Nederland zijn staan vermeld. Om dit te kunnen doen is heeft de RDW het kenteken en de meldcode nodig.

Als je een autoverzekering afsluit, heb je de meldcode nodig om jouw autoverzekering aan jouw auto te koppelen. De verzekeraar geeft vervolgens de verzekeringsgegevens weer door aan het RDW.

Als je de meldcode dus niet of niet goed doorgeeft, staat jouw auto dus als onverzekerd geregistreerd bij het RDW. En dat kan je een boete opleveren. Let er dus goed op dat je de juiste code doorgeeft.

Waar vind ik de meldcode?

De meldcode van de auto vind je op het kentekenbewijs. Het zijn de laatste 4 cijfers van het identificatie- of chassisnummer van de auto.

Zoekt u nog naar de beste autoverzekering?

Vergelijk & bereken online de Lancyr autoverzekering én andere verzekeringen die Lancyr u kan aanbieden in het A t/m Z Pakket.

Bereken uw premie en sluit online af

Meldcode auto, waar vind ik die?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .