Hoe werkt het?

Hoe werkt Lancyr Crowdsurance precies?

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp Samen met andere ondernemers binnen ons Lancyr netwerk, vormen we een groep van minimaal 100 ondernemers die elkaar dekken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U kiest welk bedrag u per maand netto nodig heeft: Dit mag niet meer zijn dan u werkelijk netto per maand verdient. U kunt kiezen uit € 1.000,€ 1.500 € 2.000 € 2.500 of € 3.000  netto per maand.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U doneert maximaal 1 x per maand aan een zieke deelnemer. Het algoritme selecteert tussen de 40 en 75 mensen om een donatie te doen aan één zieke. De donatie kan variëren afhankelijk van het ziektepercentage. Op dit moment is de donatie gemiddeld slechts 1,2%. Er zijn ook maanden dat u niets hoeft te doneren. U doneert maximaal 6% van uw geselecteerde inkomensniveau. Een rekenvoorbeeld, u doneert:

gemiddeld €22 en maximaal € 60 bij € 1.000
gemiddeld €28 en maximaal € 90 bij € 1.500
gemiddeld €34 en maximaal € 120 bij € 2.000
gemiddeld €40 en maximaal € 150 bij € 2.500
gemiddeld €46 en maximaal € 180 bij € 3.000

Deze donaties vormen de uitbetaling aan een zieke / arbeidsongeschikte deelnemer. Er zit geen marge of inhouding tussen door Lancyr Crowdsurance en/of onze techniek partner SharePeople. Daarom is deze oplossing zoveel goedkoper dan een verzekering.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U betaalt niet aan een verzekeraar. U doet donaties rechtstreeks aan de zieke ondernemer. Dit gaat via een betaalverzoek.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp We gaan uit van vertrouwen. Er wordt geen controle vooraf gedaan. Als u meedoet aan Lancyr Crowdsurance dan verklaart u niet ouder dan 60 jaar te zijn en 100% arbeidsgeschikt. Wel schakelen we een arbo-deskundige in op het moment dat u of een andere deelnemer zich ziek meldt.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U betaalt eenmalige inschrijfkosten van € 125,- en maandelijks € 10,- (beide excl. BTW) om deel te nemen aan het ondernemernetwerk van Lancyr Crowdsurance.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp De eerste 2 maanden ziekte / arbeidsongeschiktheid vangt u zelf op. Daarna ontvangt u 22 maanden lang donaties ter hoogte van het bedrag dat u heeft gekozen.

Inschrijven

Bent u al klant van Lancyr Verzekeringen? Dan krijgt u op het inschrijfgeld een KORTING van € 25,-, speciaal voor ondernemers uit ons Lancyr netwerk. U betaalt dan slechts € 100,- inschrijfkosten in plaats van € 125,-.

Vul het formulier rechts op de pagina in om u in te schrijven!

Arbeidsongeschiktheid na 2 jaar

Lancyr Crowdsurance biedt u een oplossing voor de eerste 2 jaar ziekte / arbeidsongeschiktheid. Daarna volgt binnenkort de verplichte AOV voor ZZP’ers.

Verplichte AOV ZZP

De eerste voorstellen voor de verplichte AOV worden nu uitgewerkt. Het lijkt erop dat de verplichte AOV via het UWV gaat lopen en gaat (maximaal) 220 euro per maand kosten, voor een (minimale) dekking van € 1.650 bruto per maand. De standaard UWV AOV heeft een wachttijd van een jaar. Een minimale dekking dus, voor een maximale prijs.

Goedkoper uit dankzij de opt-out

Gelukkig wordt er ruimte gegeven voor een “opt-out”. Als je kunt laten zien dat je zelf je AOV goed geregeld hebt, hoef je de UWV verzekering niet af te sluiten. Een van de keuzes die je zelf mag maken, is voor een andere wachttijd van de AOV.

Wachttijd is de tijd die je zelf moet overbruggen voordat de verzekering begint uit te keren.

Een kortere wachttijd betekent een hogere premie voor je AOV, een langere wachttijd betekent een lagere premie.

Wilt u aansluitend op de eerste 2 jaar Lancyr Crowdsurance een arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen voor de langere termijn? Omdat u de eerste 2 jaar al geregeld heeft via Lancyr Crowdsurance, kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten met een wachttijd van 2 jaar. Dit betekent dat uw arbeidsongeschiktheidsverzekering pas begint uit te keren na 2 jaar ziekte. Het voordeel hiervan is dat de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering dan vele malen lager is. Neem contact op met uw adviseur voor meer informatie.

Schrijf me in

Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie, of heeft u nog vragen?

Bij onze veelgestelde vragen vindt u meer informatie over meedoen met Lancyr Crowdsurance, het aanvraagproces, arbeidsongeschikt worden en over onze samenwerkingspartner SharePeople.

Hoe werkt het?
Beoordeel deze pagina