Hoe kan ik mijn oude verzekering opzeggen?

Als u een verzekering bij ons wilt afsluiten of heeft afgesloten die nu nog bij een andere verzekeraar loopt, moet u uw oude verzekering opzeggen. U kunt uw verzekering opzeggen door een opzegbrief te sturen naar uw huidige verzekeraar. Vermeld daarin het polisnummer van uw oude verzekering en per welke datum u de verzekering wilt opzeggen.

Verzekering opzeggen? Let op de opzegtermijn

Houd bij het afsluiten van een nieuwe verzekering altijd rekening met de opzegtermijn van uw huidige verzekering. De eerst mogelijke opzegdatum kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar. Zit u nog voor een bepaalde tijd vast aan uw huidige verzekering? Let dan op dat u de juiste ingangsdatum gebruikt voor uw nieuwe verzekering.

Als uw verzekering al meer dan een jaar loopt, dan is uw verzekering altijd per maand opzegbaar. Hoe een verzekeraar dit precies invult, hangt af van de verzekeraar. Het kan bijvoorbeeld verschillen per verzekeraar of de verzekering ook halverwege een maand kan worden afgebroken of alleen per 1e van de maand. Vraag daarom altijd de opzegtermijn na bij uw huidige verzekeraar. Hiermee voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent, of helemaal niet bent verzekerd.

Hoe kan ik mijn oude verzekering opzeggen?
Aantal stemmen: 102 Gemiddelde score: 1.3

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .