WA+ WA-plus verzekering

IPID Lancyr autoverzekering, Beperkt Casco dekking

IPID Lancyr autoverzekering, Beperkt Casco dekking

WA plus staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid plus’ en slaat op de dekking van uw autoverzekering. Deze verzekering wordt ook wel de WA beperkt casco genoemd. Een WA+ verzekering gaat verder dan de verplichte WA autoverzekering qua dekking van risico’s. Er zijn twee smaken:  WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Maar meestal kort men ‘WA plus beperkt casco’ simpelweg af naar WA plus, en ‘WA plus volledig casco’ wordt vaak ‘All risk’ genoemd.

Afhankelijk van de waarde en leeftijd van uw auto, kiest u de WA, WA+ of All risk dekking bij het sluiten van uw autoverzekering. Lancyr biedt u een WA plus verzekering met uitstekende voorwaarden en een scherpe premie.

Bereken uw premie en sluit online af

Verschil van dekking WA, WA plus en All risk

WA WA +
beperkt casco
WA+ All Risk
Schade aan anderen lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Diefstal en inbraak lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Brand en storm lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Ruitschade lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Vandalisme lancyr autoverzekering voorwaarden
Schade door eigen schuld lancyr autoverzekering voorwaarden

Via Lancyr uw autoverzekering afsluiten

Wilt u een autoverzekering afsluiten? U kunt direct online uw premie berekenen en uw autoverzekering afsluiten. Dat is binnen 5 minuten geregeld.

Bereken uw premie en sluit direct online af

Welke dekking past bij mij?

WA of WA plus beperkt casco?

De WA verzekering is wettelijk verplicht, die moet u sowieso afsluiten. Hiermee dekt u het risico van schade aan anderen wanneer u schuld heeft. De schade aan uw eigen auto of persoon is niet verzekerd.

Heeft u een (oudere) auto met een lage dagwaarde (ongeveer 10 jaar of ouder)? Kies dan voor alleen de WA verzekering. U zou bij een hogere dekking meer aan verzekeringspremie betalen dan uw eigen auto waard is om te herstellen / vervangen. Houd liever wat spaargeld achter de hand voor als er echt iets gebeurt.

WA plus is interessant voor de iets jongere auto met een wat hogere dagwaarde. Met de WA+ dekking kunt u de auto laten repareren bij schades van buitenaf zoals door inbraak, storm of brand (zie de tabel).

WA plus beperkt casco of All Risk?

Twijfelt u tussen de WA plus en de volledig casco (all risk) dekking voor uw auto? All Risk is interessant voor nieuwe auto’s die nog een hoge inruil-/dagwaarde hebben. Ze zijn duur om vanuit eigen geld te repareren of vervangen en ze moeten nog vele jaren mee, dus kunt u beter verzekerd zijn tegen alle mogelijke oorzaken van schade.

Welke dekking u ook kiest, bij Lancyr sluit u snel online af met uitstekende voorwaarden.

Bereken uw premie en sluit direct online af

Alle keuze in het A t/m Z Pakket

Het A t/m Z Pakket biedt autoverzekeringen van diverse verzekeringsmaatschappijen, met alle genoemde dekkingen. Bovendien kunt u ook andere verzekeringen bijsluiten in het pakket, vanuit de meest gunstige aanbieder, om zo voor pakketkorting in aanmerking te komen. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de korting. Deze korting loopt op tot maar liefst 15%. Lees meer over alle voordelen van het A t/m Z Verzekeringspakket.

WA+ WA-plus verzekering
Aantal stemmen: 19 Gemiddelde score: 3