WA Verzekering

WA Verzekering direct online sluiten bij Lancyr

IPID WA Lancyr autoverzekering

IPID WA Lancyr autoverzekering

Een autoverzekering is in Nederland verplicht voor elke autobezitter. Het gaat dan om de zogenaamde WA verzekering, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze kunt u eenvoudig zelf online afsluiten, al binnen 5 minuten is het geregeld.

Wilt u gelijk kijken wat uw premie autoverzekering is?

Bereken uw premie en sluit online af

Waarom is WA dekking verplicht?

De WA autoverzekering keert uit wanneer u schade aan anderen toebrengt. Dus als u in het verkeer een ongeluk meemaakt en u heeft hier (deels of geheel) schuld aan, dan betaalt uw verzekering de schade aan de tegenpartij(en).

Zou de wet dit niet verplichten, dan zouden mensen die onschuldig in het ongeluk betrokken zijn, afhankelijk zijn van de hoogte van uw spaargeld om vergoeding te krijgen. Dat leidt tot onhoudbare situaties en ingewikkelde juridische procedures bij bijvoorbeeld hoge ziekenhuisrekeningen of de aanschaf van een nieuwe auto voor de tegenpartij.

De WA verzekering zorgt ervoor dat de onschuldige partij altijd de nodige vergoeding krijgt. Ongeacht uw financiële en gezondheidssituatie.

Is WA dan voldoende?

Voor wat oudere auto’s is WA het aanbevolen product. Eventueel aangevuld met een inzittendenverzekering, indien u regelmatig anderen in uw auto vervoert zoals uw kinderen of vrienden.

Voor de ‘wat jongere’ auto is WA plus het aanbevolen product. Deze verzekering dekt ook een deel van de schade aan uw eigen auto. Auto’s van 3 jaar of nieuwer (ongeveer) zijn het beste af met een All risk verzekering.

 

WA WA +
beperkt casco
All Risk
Schade aan anderen lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Diefstal en inbraak lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Brand en storm lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Ruitschade lancyr autoverzekering voorwaarden lancyr autoverzekering voorwaarden
Vandalisme lancyr autoverzekering voorwaarden
Schade door eigen schuld lancyr autoverzekering voorwaarden

Bereken uw premie en sluit direct online af

WA Verzekering
Aantal stemmen: 20 Gemiddelde score: 2.8