Per wanneer is mijn auto verzekerd?

Zodra uw verzekeringsaanvraag is goedgekeurd

Als u online een autoverzekering heeft aangevraagd, krijgt u van ons direct een bevestigingsmail na uw aanvraag – hierin bevestigen dat we deze goed ontvangen hebben. U heeft dan nog geen dekking.

Bij de aanvraag stellen wij u een aantal vragen. Op basis van uw antwoorden, beoordelen wij de aanvraag. Binnen 3 werkdagen krijgt u van ons bericht of de aanvraag wordt goedgekeurd. Soms wordt de aanvraag niet direct goedgekeurd, maar vragen we nog extra informatie op over bijvoorbeeld uw antwoorden op de slotvragen.

Vanaf wanneer is mijn auto verzekerd?

Op het moment dat u van ons een e-mail ontvangt dat de aanvraag is goedgekeurd, is de auto verzekerd. Als u een ingangsdatum in de toekomst heeft gekozen, dan gaat de verzekering per die datum in. Binnen 5 dagen ná acceptatie van de verzekering ontvangt u de groene kaart en verzekeringspolis.

Als uw autoverzekering geaccepteerd is, dan melden wij het kenteken van uw auto automatisch aan bij de RDW. Dit hoeft u dus niet zelf te doen. De RDW controleert of auto’s verzekerd zijn. Als uit deze controle blijkt dat een auto niet verzekerd is, kan de eigenaar een boete krijgen.

Per wanneer is mijn auto verzekerd?
Aantal stemmen: 14 Gemiddelde score: 1.6

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .