Ruitschade

Schade aan uw autoruit is vervelend, lelijk en kan ook voor problemen zorgen. Zo kan een sterretje of breuk in uw voorruit uw zicht op het verkeer hinderen. Repareren is dan ook noodzakelijk. Zelfs een klein sterretje kan uitgroeien tot een volledige barst. Repareren is dan niet meer mogelijk en vervangen is dan nog de enige optie. De kosten voor vervangen liggen aanzienlijk hoger dan de reparatiekosten.

let op: volg de instructies op rondom schadeherstel voordat u de schade laat repareren: als u

Wordt mijn schade vergoed?

Of de reparatie of vervanging van uw autoruit vergoed wordt, hangt af van hoe uw auto is verzekerd. Hieronder hebben wij voor u per autoverzekering aangegeven of uw ruitschade door de verzekeraar wordt vergoed.

WA verzekering

Met een WA-verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan een ander. Schade aan de eigen auto valt hier niet onder. Schade aan uw autoruit wordt niet vergoed.

WA plus

Met een WA plus verzekering (ook wel beperkt casco) wordt diefstal inbraak, ruitschade of brand of stormschade aan uw eigen auto vergoed. Schade door eigen schuld aan uw auto wordt niet vergoed. Uw krijgt uw reparatiekosten voor uw ruitschade vergoed (tenzij dit door eigen schuld is ontstaan). Lees hier wat u kunt doen.

All Risk

Met een All Risk verzekering (ook wel een casco verzekering) heeft u een uitgebreide dekking. Schade aan uw auto door een ongeluk dat u zelf hebt veroorzaakt of schade door vandalisme wordt  vergoed. Uw krijgt ook uw reparatiekosten voor uw ruitschade in principe vergoed.

Betaal ik Eigen risico voor ruitreparatie of ruitvervanging?

Veel verzekeraars willen graag dat u uw ruitschade laat herstellen of uw ruit laat vervangen bij een van de aangesloten ruitreparateurs. Een bezoek aan een aangesloten ruitreparateur heeft invloed op het eigen risico dat wel of niet in mindering wordt gebracht op het schadebedrag. Wilt u weten welke reparateur bij uw verzekeraar is aangesloten?

Avero: Kijk op de website van AveroAchmea voor de aangesloten ruitreparateurs;

Lancyr/ a.s.r. / Nationale-Nederlanden/ VIVAT (Reaal): Kijk op de website van Glasgarant voor de aangesloten ruitreparateurs.

Controleer uw polisvoorwaarden welke rating van de reparateur van toepassing moet zijn.

Onderstaande richtlijnen gelden voor de Lancyr autoverzekering particulier.

Situatie 1: Schadehersteller is aangesloten bij het Lancyr schadeherstelnetwerk

Bij het Lancyr schadeherstelnetwerk zijn de leden van Autoglaz aangesloten. Met deze herstelketen hebben wij aanvullende afspraken gemaakt over het schadeherstelproces en de communicatie daarover. Deze afspraken zorgen ervoor dat het schadeproces efficiënter verloopt en dat er een uitgebreidere vastlegging plaatsvindt van de schadegegevens.

Voor ruitreparatie en ruitvervanging bij deze herstellers geldt geen eigen risico, tenzij er gekozen is voor een vrijwillig eigen risico of als er een verplicht eigen risico is opgenomen in de polis. Informatie over deze herstelbedrijven kunt u vinden op www.autoglaz.nl.

Situatie 2: Schadehersteller is aangesloten bij GlasGarant

Met de overige bij GlasGarant aangesloten herstellers (niet Autoglaz bedrijven) hebben wij geen aanvullende afspraken. Voor de uitvoering van ruitreparaties wordt geen eigen risico in rekening gebracht. Bij ruitvervanging geldt wel een eigen risico van € 250. Het eigen risico moet u zelf afrekenen met het schadeherstelbedrijf.

Situatie 3: Niet aangesloten schadeherstelbedrijf of afzien van herstel

Voor ruitreparatie door een niet aangesloten herstelbedrijf geldt een eigen risico van € 50 per schadegeval. Als u kiest voor ruitvervanging door een niet aangesloten schadeherstelbedrijf (buiten de herstelketen(s)) geldt een eigen risico van € 250 per schadegeval.

In deze gevallen schakelen wij ook altijd een expertisebureau in, voor de vaststelling van de schadevergoeding. Hiermee voorkomen wij dat het schadeherstelbedrijf de reparatiekosten verhoogt met het van toepassing zijnde eigen risico. 

Wat neemt u mee naar de reparateur?

Neem uw groene kaart of verzekeringspapieren mee naar de aangesloten ruitreparateur.

Ruitschade
Aantal stemmen: 20 Gemiddelde score: 3.2

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .