Ruitschade

Schade aan uw autoruit is vervelend, lelijk en kan ook voor problemen zorgen. Zo kan een sterretje of breuk in uw voorruit uw zicht op het verkeer hinderen. Repareren is dan ook noodzakelijk. Zelfs een klein sterretje kan uitgroeien tot een volledige barst. Repareren is dan niet meer mogelijk en vervangen is dan nog de enige optie. De kosten voor vervangen liggen aanzienlijk hoger dan de reparatiekosten.

Wordt mijn schade vergoed?

Of de reparatie of vervanging van uw autoruit vergoed wordt, hangt af van hoe uw auto is verzekerd. Hieronder hebben wij voor u per autoverzekering aangegeven of uw ruitschade door de verzekeraar wordt vergoed.

WA verzekering

Met een WA-verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan een ander. Schade aan de eigen auto valt hier niet onder. Schade aan uw autoruit wordt niet vergoed.

WA plus

Met een WA plus verzekering (ook wel beperkt casco) wordt diefstal inbraak, ruitschade of brand of stormschade aan uw eigen auto vergoed. Schade door eigen schuld aan uw auto wordt niet vergoed. Uw krijgt uw reparatiekosten voor uw ruitschade vergoed (tenzij dit door eigen schuld is ontstaan). Lees hier wat u kunt doen.

All Risk

Met een All Risk verzekering (ook wel een casco verzekering) heeft u een uitgebreide dekking. Schade aan uw auto door een ongeluk dat u zelf hebt veroorzaakt of schade door vandalisme wordt  vergoed. Uw krijgt ook uw reparatiekosten voor uw ruitschade vergoed. Lees hier wat u kunt doen.

Ruitschade
Aantal stemmen: 15 Gemiddelde score: 3.9

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .