(spaargeld) Investeren in hypotheken

Rendement op uw spaargeld
Het gaat goed met de Nederlandse economie. Maar sparen levert niets op. Wij hebben oplossingen voor uw spaargeld, waarbij u wél rendement behaalt.

Stel zelf uw toekomst veilig.

Investeren in hypotheken

De huidige ontwikkelingen op zowel hypotheekmarkt als spaarmarkt, vragen om nieuwe initiatieven.  Wij nodigen spaarders uit om te investeren in Nederlandse hypotheken. Doet u mee!?

We zetten graag zorgvuldig uiteen waarom we deze manier van investeren aanraden aan zowel ondernemers als particulieren.

Het lezen van onderstaand artikel kost ongeveer 5 minuten. U kunt ook direct een van onze oplossingen aanklikken in het kader hierboven.

400 miljard euro op spaarrekeningen

Tussen 2008 en 2015 plaatsten veel mensen hun overtollig spaargeld op spaarrekeningen. Dit spaargeld is door de jaren heen gegroeid naar ruim 400 miljard euro spaargeld.

Maar vanaf 2012 is de rente op spaargeld langzaam gedaald van 4% naar 0%.
Rentevergoedingen op spaargeld en rendementen bij pensioenfondsen zijn naar een historisch dieptepunt beland.
Veel banken vergoeden nu (2021) slechts 0,02% op spaargeld.

Uw spaargeld is elk jaar 3% minder waard!

De banken zijn van plan helemaal geen rente meer te vergoeden op spaargeld : 0%.
Er wordt zelfs over gesproken om negatieve rente in rekening te brengen over uw spaargeld, omdat de banken ook rente moeten betalen aan de ECB voor het stallen van overtollig kasgeld.

Bij 0% rente, verliest u elk jaar 3% vermogen.

Elk jaar is er inflatie: u kunt in 2021 ongeveer 2,7 % minder kopen voor hetzelfde geldbedrag, omdat alles duurder wordt. Tel dat door de jaren bij elkaar op, dan wordt uw spaargeld elk jaar minder waard.

U moet minimaal 3% rendement ontvangen, alleen al om er niet op achteruit te gaan.

Hypotheekrente bizar laag – huizenprijzen juist enorm hoog

Ook de hypotheekrente is op een historisch laag niveau. Dat riepen we twee jaar geleden al en het is alleen maar nog lager geworden. Dat komt door renteverlagingen vanuit de ECB vanaf 2015 – zelfs tot onder de 0% – samen met het opkopen van staatsobligaties. Het doel van de ECB hiermee is om de economie te stimuleren.

Een hypotheekrente voor 10 jaar vast kunt u sluiten vanaf 0,84% (2021).
Dat is zo bizar laag dat het in de afgelopen 100 jaar niet is voorgekomen. Nu klinkt dat goed, want het zou moeten leiden tot lagere woonlasten voor iedereen. Maar zo is het helaas niet: de prijzen van woningen zijn naar recordhoogte gestegen.
Een huis kopen is bijna 80% duurder dan op het dieptepunt in 2013. Vooral in de grote steden.

Vul de graanschuur in de zomer – investeer uw spaargeld met laag risico

Het kabinet gaat (tegen 0% rente) miljarden euro’s lenen voor investeringen in de toekomst : ze lenen geld nu het goed gaat en goedkoop is, als buffer voor slechtere tijden. Net zoals een boer zijn graanschuur moet vullen in de zomer, voor de winter die gaat komen.

Ondanks de lage spaarrente zijn veel particulieren niet geïnteresseerd in beleggen in aandelen of fondsen vanwege de hoge risico’s. Toch is investeren de enige manier om úw graanschuur te vullen en u te wapenen voor de toekomst. Bovendien hoeft beleggen, of liever gezegd investeren, helemaal niet zo risicovol te zijn. Namelijk door te investeren in hypotheken: investeren met een sterk, goed georganiseerd en goed verzekerd onderpand.

Een ding is momenteel zeker: doet u niets met uw spaargeld, dan verliest u geld.

Je moet zaaien voordat je kunt maaien!

We bieden drie manieren om te investeren in een hypotheek:

Bij elk van bovengenoemde investeringsvormen, staan onze adviseurs u graag terzijde.

(spaargeld) Investeren in hypotheken
Aantal stemmen: 3 Gemiddelde score: 5

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .