Verhuurhypotheek: Wilt u een woning kopen om te verhuren?

Wat is een verhuurhypotheek?
U koopt een woning om te verhuren. U heeft direct rendement (huurinkomsten) en indirect rendement (waardestijging of daling van het pand). Het directe rendement zijn de huurinkomsten minus de exploitatiekosten en de eventuele financieringskosten (Verhuurhypotheek).
Wij zijn een onafhankelijke Vastgoedhypotheek adviseur. Dit betekent dat wij voor u op zoek gaan naar de beste deal (laagste rente en de beste hypotheekvoorwaarden).

Rekenvoorbeeld:

U koopt een pand voor € 400.000. De financieringslasten zijn € 8.000. De huurinkomsten zijn € 17.000. En de exploitatiekosten zijn € 1.300. Het jaarlijks rendement is 4,8%. Daarnaast heeft u nog het rendement van de waardestijging (gemiddeld 5% per jaar) die u casht bij verkoop van het pand.

Wilt u een woning kopen om te verhuren?

Dat is een heel goed plan en een verhuurhypotheek is een goede investering! Of u nu een startende verhuurder bent of al een aantal panden verhuurt. We helpen u er graag bij.

Wij bieden meer mogelijkheden dan een bank. Dit komt omdat wij een onafhankelijk kantoor zijn en meerdere aanbieders met elkaar kunnen vergelijken. Daarnaast hebben wij de expertise en ervaring om u door het hele traject te begeleiden.

In de stad of op het platteland – maakt ons niet uit

Wij kunnen in alle regio’s in Nederland verhuurde of te verhuren panden financieren met een verhuurhypotheek. U komt dus niet alleen in aanmerking in de grote steden, maar in heel Nederland.

Woningverhuur met verhuurhypotheek is een goede investering

Er zijn meerdere redenen waarom u woningverhuur kunt overwegen.

Uw spaargeld rendeert niet.
De spaarrente is ongelofelijk laag en niet in verhouding tot de inflatie. U bent dus nu koopkracht aan het verliezen op uw spaargeld. Door te investeren in een woning / vastgoed wordt uw geld wél meer waard, met lagere risico’s dan veel andere soorten van beleggen.

U heeft overwaarde waar u iets mee wil doen.
Door uw overwaarde in een tweede woning te investeren en deze te verhuren, rendeert uw geld veel beter.

U wilt een woning kopen voor uw kind. 
Voor starters is het lastig op de huidige markt, ook daar geven we graag advies over. Als u als ouder in de positie bent om hen te helpen, kan de verhuurhypotheek een goede constructie zijn om uw kind aan een eigen woning te helpen.

Verhuurhypotheek wordt gemakkelijker te sluiten

De verschillende aanbieders maken het steeds gemakkelijker om een pand voor de verhuur aan te kopen. Soms heeft u alleen (potentiële) huurinkomsten nodig. En bijvoorbeeld geen loon- of ondernemersinkomen.

U heeft wel altijd spaargeld nodig. Dit is altijd minimaal 10% van de aankoopsom. Hier bovenop komen nog de aankoopkosten.

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak voor een (gratis) eerste gesprek!

Bovendien lanceert FDC een nieuw initiatief: FDC Funding

Als de bank niet genoeg meewerkt, dan kunt u hier investeerders vinden om samen met u het pand te kopen. De hypotheek is uw garantie voor de lening. FDC is onze partner met jarenlange ervaring in hypotheken & sparen.

Wilt u kopen mét investeerders?FDC Funding zoekt objecten

Onafhankelijk advies is altijd beter en completer

Wij bieden meer mogelijkheden dan uw eigen bank. Dit komt omdat wij een onafhankelijk kantoor zijn en meerdere aanbieders met elkaar kunnen vergelijken. Daarnaast hebben wij de expertise en ervaring om u door het hele traject te begeleiden.

Wij helpen u

De starter op de verhuurmarkt. Wij kennen de ins en outs van de markt. Wij begeleiden klanten naar een eigen vastgoed portefeuille. Het gaat hier voornamelijk om de box 3 belegger.

De ervaren belegger. Wij helpen u met de uitbreiding van uw portefeuille. Ook kunnen wij de financiering van uw huidige portefeuille onder de loep nemen om na te gaan of de hypotheeklasten niet lager kunnen. Het gaat hier om de box 3 belegger of de Vastgoed Ondernemer.

Goed om te weten

Hieronder vindt u wat handige links naar sites over hoe u bijvoorbeeld de hoogte van de huur bepaalt. Of een voorbeeld van een huurcontract.

• Nederlands Huurrecht
• Voorbeeld van een huurcontract
• Huurprijs berekenen

Informatie over de verhuur markt

Hiervoor heeft u een verhuurmakelaar nodig. Hij of zij kan u op weg helpen met de juiste beslissingen. Een verhuurtaxateur speelt ook een belangrijke rol. Hij bepaalt voor u, maar ook voor de bank de (potentiële) huur. Op basis van deze huurinkomsten wordt de maximale hypotheek bepaald.

Nog een rekenvoorbeeld

U wilt een appartement aan kopen om te gaan verhuren. De vraagprijs is € 400.000. U laat de lokale markt onderzoeken en de maandelijkse huur zou € 1.760 zijn. En de waarde in verhuurde staat € 380.000.

De geldverstrekker verstrekt u maximale lening van 80% van de waarde in verhuurde staat. De hypothecaire lening wordt € 228.000 (en uw eigen inbreng € 180.000 (exclusief kosten zoals notaris en advieskosten).

De rentelast op de verhuurhypotheek bedraagt € 8.400 per jaar. De exploitatiekosten zijn € 1.600. Uw jaarlijkse resultaat is 11.120. 6,2% rendement op uw ingebrachte geld/investering.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Verhuurhypotheek: Wilt u een woning kopen om te verhuren?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .