Beleggingspolis bij uw hypotheek? Krijg een gratis hersteladvies

In de jaren voor 2013 werden veel hypotheken gesloten met een beleggingspolis (beleggingsverzekering) eraan gekoppeld. Daarbij werd gerekend met verwachte rendementen van 8%, soms zelfs meer. Maar die rendementen worden de laatste jaren niet gehaald, waardoor u met een restschuld op uw hypotheek blijft zitten als u zo’n polis heeft. Daarom is het dus nú belangrijk in te grijpen, voordat het te laat is. U mag uw beleggingspolis namelijk aanpassen, zodat u aan het eind van de rit toch uitkomt op het beoogde eindresultaat. Uw adviseur helpt u kosteloos met een hersteladvies.

Wat is een beleggingspolis?

Een beleggingspolis is een verzekering, al dan niet gekoppeld aan uw hypotheek, waarin u kapitaal opbouwt. Dit gebeurt soms door een eenmalige hoge storting, soms met een maandelijkse inleg. De beleggingsverzekering is meestal bedoeld om de hypotheek (deels) mee af te lossen.

Omdat er met de inleg wordt belegd, is de precieze uitkomst onzeker. Er werd in het verleden vaak gerekend met voorbeeldrendementen van 8%, soms zelfs meer. Deze voorbeeldrendementen blijken nu in de meeste gevallen niet te worden gehaald. Met als gevolg dat u met een grotere restschuld op uw hypotheek blijft zitten dan u had verwacht.

Werkelijk rendement

Vaak is aan de beleggingspolis een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld. De kosten voor de overlijdensrisicoverzekering worden uit de beleggingen onttrokken. Het werkelijke rendement van de beleggingspolis hangt dus niet alleen af van de beleggingsresultaten, maar wordt ook beïnvloed door de kosten voor de overlijdensrisicoverzekering en de administratie-/beheerskosten die de verzekeraar zelf in rekening brengt. Bij slechte beleggingsresultaten worden deze kosten evengoed in rekening gebracht. U kunt zich voorstellen dat dit een extra negatief effect geeft op de kapitaalsopbouw in uw beleggingsverzekering.

Gratis hersteladvies

U ziet dat uw beleggingspolis veel minder opbrengt dan in de rekenvoorbeelden is geschetst. Als u een beleggingsverzekering aan uw hypotheek heeft gekoppeld, heeft u waarschijnlijk al een bericht ontvangen van uw verzekeraar. Daarin wordt het advies gegeven om contact met uw adviseur op te nemen voor een hersteladvies.

Een hersteladvies houdt in dat wij samen met u bekijken of een aanpassing in de kapitaalopbouw nodig is. En of de overlijdensrisicoverzekering uit de beleggingsverzekering gehaald kan worden. Zo komt u alsnog uit op het bedrag dat u bij het afsluiten van de hypotheek wilde bereiken. Wij verlenen deze service graag, en drukken u op het hart hier gebruik van te maken.

Is uw hypotheek nog te redden?

In de meeste gevallen vinden wij een passende oplossing voor elke situatie. Een hersteladvies houdt dus in dat uw beleggingspolis wordt aangepast qua inleg en overlijdensverzekering. Maar het kan ook zijn dat gezien uw huidige situatie, de waarde van uw woning en andere factoren een ander advies beter uitpakt. Nu de hypotheekrente bijzonder laag is, kan het bijvoorbeeld ook zijn dat uw hypotheek oversluiten voor u voordeliger is.

Het allerbelangrijkste is dat u contact met ons opneemt als u een beleggingspolis heeft. Aan het einde van de looptijd van uw hypotheek is het te laat, dan kunnen wij niet zo veel meer voor u betekenen. Neem nu contact op. Het hersteladvies is gratis.

Beleggingspolis bij uw hypotheek? Krijg een gratis hersteladvies
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .