Verzekeringen bij verhuizing naar buitenland (emigreren)

Als u naar een ander land verhuist, kunt u uw schadeverzekeringen per verhuisdatum stopzetten. Ongeacht de contractstermijn. Nederlandse schadeverzekeringen zoals de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering en rechtsbijstandverzekering zijn uitsluitend geldig zolang het verzekerde object in Nederland staat en/of de verzekerde persoon in Nederland geregistreerd is als inwoner.

De verzekeringskaart van uw verzekering vermeldt exact per verzekering wat het dekkingsgebied is, de polisvoorwaarden doen dit in meer uitgebreide vorm.

Kijk altijd goed na wat de dekkingen en uitsluitingen zijn per maatschappij / verzekering als u voor meer dan een ‘gewone vakantie’ naar het buitenland gaat.

Let op als uw kind gaat studeren in buitenland

Als uw thuiswonend kind gaat studeren / tijdelijk wonen in het buitenland, vervalt de (gezins)aansprakelijkheidsverzekering voor hem of haar. Voor aansprakelijkheid moet hij/zij een eigen verzekering sluiten.

De Lancyr doorlopende reisverzekering biedt wel dekking voor een tijdelijk uitwonend student / stage in het buitenland, maar voor zakenreizen alleen met een aansluitende module.

Verzekeringen bij verhuizing naar buitenland (emigreren)
Aantal stemmen: 10 Gemiddelde score: 2.4

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .