Vastgoedhypotheek: investeren in vastgoed

Alternatief voor sparen

Sparen via de spaarrekening of deposito’s wordt steeds minder aantrekkelijk door de lage rentestanden van dit moment. Zijn alternatieven zoals investeren in vastgoed interessant?

Wel rendement op uw spaargeld, weinig risico

Een andere mogelijkheid om rendement te behalen op uw spaargeld, zonder dat u daarbij risico loopt is investeren met zekerheid. Al vanaf € 100,- kunt u investeren in een project naar keuze met hypothecaire zekerheid. Rendementen lopen op tot 5,6%. Voor meer informatie en de werking van deze nieuwe manier van investeren kunt u naar onze website www.fdcfunding.nl.

FDC FUNDING

Sinds kort heeft FDC een eigen FDC FUNDING platform. U vindt hier de mogelijkheid om (particulier of zakelijk) te investeren in verhuur- of zakelijke hypotheken. Via FDC FUNDING investeert u eenvoudig en gemakkelijk in projecten naar keuze. Hoe het investeren in zijn werk gaat, leggen we u graag uit.

Investeren met zekerheid

U steekt uw spaargeld in een zakelijke hypotheek van een ondernemer of in een verhuurhypotheek. Op deze manier investeert u met zekerheid en helpt u een ondernemer zijn droom te verwezenlijken. De techniek hierachter is gebouwd door het grootste crowdfundingplatform van Nederland: Geldvoorelkaar.nl.

Waarom investeren in zakelijke hypotheken?

1. Aantrekkelijk rendement op vermogen
Het rendement wat u ontvangt is afhankelijk van de waarde van het onderpand en de totale lening die op het onderpand rust. We noemen deze verhouding de zgn. loan- to-value. Hoe hoger de lening ten opzichte van de waarde van het pand, hoe hoger het risico en hoe hoger ook uw rendement. Hoe lager de lening ten opzichte van de waarde van het pand, hoe lager uw rendement zal zijn. Rentes variëren van 2,85% tot 5,1%. Op het platform vindt u de projecten waarin u kunt investeren.

Per project leest u een uitgebreide toelichting over de zekerheden, de rentes, de ondernemer die de lening vraagt en de specificaties achter uw investering. Zo kunt u makkelijk een keuze maken welke ondernemer en investering u het meeste aanspreekt.

2. Laag en dalend risico op uw investering
Indien de totale lening waarin u investeert hoger is dan 50% van de waarde van het onderpand zal de geldvrager altijd moeten aflossen. Dit betekent dat uw risico gedurende de looptijd afneemt.

3. Zekerheden
Voordat een financieringsaanvraag wordt gepubliceerd heeft er een uitgebreid beoordelingstraject plaats gevonden. De geldlener wordt uitgebreid gescreend op kredietwaardigheid, aflossingscapaciteit en betaalgedrag. Ook het object wordt vooraf beoordeeld door een vastgoedmakelaar op locatie en ondergaat een uitgebreide risico-inventarisatie door een geregistreerd risico-expert. Alleen de objecten die voldoen aan onze eisen voor verantwoord financieren worden gepubliceerd. Hierdoor bent u zeker van een betrouwbare investering met hypothecaire zekerheid.

Is er dan geen risico?

Elke vorm van investeren kent risico’s.
Mocht een ondernemer in wiens pand u investeert in betalingsproblemen komen dan is er b.v. sprake van een depot. In dit depot worden enkele maanden rente en aflossing gestald. Hierdoor wordt u als investeerder niet direct geconfronteerd met het mislopen van rente en/of aflossing en is er ruimte om een passende oplossing te vinden.

Hoe goed wij u ook informeren over project en beoordeling, investeringen zijn altijd helemaal voor rekening en risico van de investeerder. Wij adviseren investeerders om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding. Dit is ook de lijn die de AFM aanhoudt.

Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken biedt FDC ook na een succesvolle funding begeleiding aan de ondernemer die u helpt met uw investering. Voor u betekent dit extra zekerheid dat er door de looptijd heen contact blijft met de ondernemer en indirect dus met uw investering.

Wilt u weten of deze manier van investeren bij u past dan kunt u altijd een vrijblijvende investeringsscan doen. Of registreer gratis en investeer direct in uw eerste project!

Past crowdfunding bij mij?Doe de investeringsscan OF Registreer directU krijgt 4,35% rendement!
Vastgoedhypotheek: investeren in vastgoed
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

FDC Financieel Planners & Adviseurs

088 020 4520

FDC en Lancyr zijn zusterbedrijven. Als financieel specialist leveren wij maatwerk op het gebied van hypotheken. Ook voor uw complete financiële planning kunt u rekenen op de de expertise van FDC. Om tot een goed onderbouwde keuze te komen besteden wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie. Uw wensen en omstandigheden vormen het uitgangspunt van elke berekening. Bij ons bent u verzekerd van objectief, deskundig en persoonlijk advies.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .