Uitvaartkosten stijgen snel

Praten over de uitvaart raakt steeds meer uit de taboesfeer. Maar praten over de uitvaartkosten is kennelijk nog wel een netelige kwestie. Leg gerust uw uitvaartwensen vast, maar zorg ook dat u goed verzekerd bent.

Wat kost een uitvaart eigenlijk?

Voor de uitvaartverzorger, de kist en een grafsteen bent u al gauw zo’n € 5.500,- kwijt. Daar komen nog advertenties, bloemen, rouwkaarten, volgauto’s en een koffiemaaltijd bij. Volgens de Consumentenbond komen de uitvaartkosten nu gemiddeld op € 7.000,- .  Maar al jaren stijgen de kosten veel sneller dan de inflatie. Als die trend doorzet, kost een uitvaart over 40 jaar gemiddeld bijna € 25.000,-.

Rekening voor de kinderen?

Uitvaartondernemers merken steeds vaker dat nabestaanden de hoge rekeningen van de begrafenis of crematie te laat of helemaal niet betalen. Het gaat dan om het deel waarvoor de overledene niet verzekerd was bij een uitvaartverzekeraar. De belangrijkste reden van wanbetaling is dat de familie van de overledene er eenvoudigweg het geld niet voor heeft.

Geld opzij zetten of verzekeren

Het is geen prettig idee dat uw kinderen of familieleden opdraaien voor (een deel van) de kosten van uw uitvaart. Bent u al verzekerd, laat ons nagaan of de hele uitvaart nog gedekt is. Bent u niet verzekerd? Regel het zodat u zich over de kosten geen zorgen hoeft te maken. Er zijn veel mogelijkheden om u te verzekeren tegen een bescheiden maandpremie of om geld apart te zetten. Wij adviseren u graag.

Uitvaartkosten stijgen snel
Beoordeel deze pagina