Wat voor geldtype is uw kind?

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met vaste lasten. Bovendien willen ze van alles zelf beslissen en kopen. Hoe gaat uw kind hiermee om? En hoe helpt u hem/haar de juiste keuzes te maken?

Jong geleerd
Door uw kind te helpen omgaan met geld, houdt hij (of zij) meer geld over voor leuke dingen nú, en kan hij beter sparen voor later. En door uw kind nu goed te begeleiden in zijn keuzes, voorkomt u mogelijke financiële strubbelingen later als hij uit huis is.

Geldtype test
Jongerenplatform Edgie heeft een geldtype test ontwikkeld. Door te testen wat voor geldtype uw kind is, krijgt u inzicht in zijn of haar financiële waarden en normen. En dat biedt u als ouder handvatten om uw kind te leren zijn geld slim te besteden.

Doe samen met uw kind de geldtest
Na afloop krijgen jullie uitleg en tips op basis van het resultaat.

Meer lezen over de verschillende geldtypes kan in het gratis boekje ontwikkeld door stichting Weet Wat Je Besteedt.

Financiële opvoedtest
Wilt u weten of u op de goede weg zit qua financiële opvoeding? Daar kunt u achterkomen met de financiële opvoedtest van het Nibud. Binnen drie leeftijdscategorieën stellen zij u kritische vragen, waarbij u bij elk antwoord gelijk nuttige tips terugkrijgt.

Wat voor geldtype is uw kind?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .