Inzittendenverzekering

Een nieuwe auto vraagt om een nieuwe autoverzekering. Maar welke dekking kiest u en welke aanvullende dekkingen? De inzittendenverzekering is één van de aanvullende dekkingen die u kunt kiezen wanneer u een Lancyr autoverzekering afsluit. Een inzittendenverzekering afsluiten kan al via één vinkje extra bij het afsluiten van uw Lancyr Autoverzekeringen.

Bereken online uw auto premie

Waarom een inzittendenverzekering?

Een verzekering voor inzittenden keert een schadebedrag uit indien u of andere passagiers in uw auto schade (lichamelijk of aan spullen) hebben of komen te overlijden. U heeft daarbij de keuze uit twee verschillende type inzittendenverzekeringen.

Heeft u al een autoverzekering en u wilt u uw inzittenden ook verzekeren? Neem dan vandaag contact met ons op en wij regelen binnen een paar minuten uw inzittendenverzekering.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Een ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit wanneer u als bestuurder en/of uw passagiers blijvend invalide raken of komen te overlijden. Een vast bedrag wordt uitgekeerd aan de inzittenden die blijvend invalide zijn of aan de nabestaanden.

Er wordt niet gekeken naar wie er ‘schuldig’ is aan het ongeluk of naar hoeveel schade er is geleden. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is vastgesteld in de polisvoorwaarden.

Bij het afsluiten van een ongevallen inzittendenverzekering wordt er gekeken naar het aantal zitplaatsen die uw auto biedt. De premie van de verzekering ligt hoger naarmate u meer passagiers kunt vervoeren.

Lees meer over deze verzekering in de productwijzer.

Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Een schadeverzekering inzittenden keert de werkelijke schade uit aan u als bestuurder en aan de passagiers van uw auto als gevolg van een ongeval. Het gaat dus niet om een vooraf vastgesteld bedrag.

Voor het vaststellen van het schadebedrag wordt er niet gekeken naar wie er schuld heeft aan het ongeval. Omdat de daadwerkelijk schade wordt uitgekeerd, zal het vaststellen van het schadebedrag meer tijd met zich meebrengen. Is er iemand gewond geraakt of overleden? Dan zal hier zorgvuldig naar worden gekeken. Bij letsel is soms na een lange genezingsperiode pas duidelijk wat de schade is.

Bij het afsluiten van een schadeverzekering inzittende verzekering wordt er gekeken naar het aantal zitplaatsen die uw auto biedt. De premie van de verzekering ligt hoger naarmate u meer passagiers kunt vervoeren.

Meer weten over aanvullende dekkingen voor uw autoverzekering?

Ongevallen inzittendenverzekeringen: Deze verzekering betaalt een vast bedrag uit aan de inzittenden bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Schadeverzekering inzittenden: Deze verzekering betaalt het daadwerkelijke schadebedrag (materieel of letsel). U krijgt ook vergoeding voor bagage, kleding en spullen in de auto.

Verhaalsrechtsbijstand: Deze gratis dienst biedt u juridische ondersteuning bij het verhalen van uw kosten als u betrokken bent bij een aanrijding waar u geen schuld aan heeft.

Rechtsbijstand motorrijtuigen: Deze verzekering biedt u juridische ondersteuning bij conflicten die u kunt krijgen als bezitter van een auto.

No claim beschermer: Deze verzekering beschermt u premie als u een schuld schade claimt bij uw autoverzekeraar.

Inzittendenverzekering
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .