Besparen met windenergie

Winddelen(.nl) is een nieuw fenomeen. Al 3.000 mensen hebben een eigen stukje van een windmolen gekocht. De opbrengst uit de wind krijgen zij de komende 16 jaar in mindering op hun stroomrekening. Daarmee zijn ze vrij van stijgende stroomprijzen. Wilt u ook meedoen?

Het idee
Het idee achter de Windcentrale is om een windmolen in duizenden stukjes op te delen, genaamd Winddelen. U koopt 1 of meer stukken om uw eigen stroom op te wekken (gemiddeld 500kWh per Winddeel per jaar), en voor dat deel krijgt u 16 jaar gratis stroom. Als het windstil is, levert Greenchoice groene stroom bij tegen het reguliere tarief. U loopt dus geen risico qua energievoorziening of financieel.

Hoe werkt het?
De Windcentrale probeert 2 windmolens te kopen. Elk van deze molens wordt in 10.000 Winddelen gesplitst. Elk Winddeel kost € 351,-. Als u meedoet wordt u deelnemer aan een coöperatie van investeerders. Bij 20.000 verkochte delen, kopen jullie samen de windmolen van de huidige eigenaar. Daarmee produceert u vanaf 1 januari 2013 uw eigen stroom. Energieleverancier Greenchoice brengt deze in mindering op uw stroomnota.

Het aantal winddelen dat iemand kan kopen is gemaximeerd op 85% van het eigen verbruik. U houdt dus altijd minstens 15% ‘gewone’ groene stroom. Deze krijgt u ook geleverd door Greenchoice. Oftewel: zij alle administratie, u de voordelen.

Minimaal risico
U bent niet aansprakelijk voor meer kosten dan uw inleg op de Winddelen. Daarvoor is de coöperatie. De windmolen is volledig verzekerd, ook tegen onheil van buitenaf. Ook zit er een compleet onderhoudscontract op.

De molen kan natuurlijk het ene jaar meer opleveren dan het andere. Dat heeft wel invloed op uw voordeel. Dan moet u misschien bijbetalen naar het reguliere tarief voor groene stroom. De berekeningen gebaseerd op 20 jaar windenergie, geven echter de goede verwachting dat elk Winddeel gemiddeld 500kWH oplevert.

Deadline: 7 december 2012
Om tot koop over te gaan, moeten op 7 december 2012 alle Winddelen zijn verkocht (aanbetaling € 35,-). U heeft dus nog even om te denken. Als op 15 oktober meer dan 12000 Winddelen zijn verkocht, begint Greenchoice met het innen van het restbedrag voor de aanschaf van de molens. Gaat de koop niet door, dan ontvangt u uw investering terug.

Relatief goedkoop
Windenergie op land is in Nederland de meest rendabele manier om hernieuwbare energie op te wekken. Daarom leveren Winddelen, zonder dat momenteel energiebelasting gesaldeerd wordt, u toch al voordeel op en is de investering te overzien.

Meer informatie en meedoen: Winddelen.nl

Besparen met windenergie
Aantal stemmen: 1 Gemiddelde score: 5