BV recht is vanaf 1 oktober flexibeler

Per 1 oktober 2012 is het nieuwe bv-recht van kracht. Het nieuwe bv-recht is een stuk flexibeler en maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om een bv op te richten. Ook voor bestaande bv´s gaan er zaken veranderen.

Geen startkapitaal
Zo is een startkapitaal van € 18.000 niet meer nodig en vervalt de verplichte bankverklaring en accountantsverklaring. Door de oprichting goedkoper en eenvoudiger te maken, hoopt het Kabinet twijfelende ondernemers over de streep te trekken.

Uitkeringstoets
Ook voor bestaande bv´s gaan er zaken veranderen. Het nieuwe bv-recht kent bijvoorbeeld een uitkeringstoets, waarbij het bestuur moet toetsen of de bv in staat is na een dividenduitkering de opeisbare schulden te betalen.

Indien u advies wilt over de eventuele consequenties voor uw verzekeringen, neem dan contact met ons op.

Aanpassing statuten
Het nieuwe bv-recht biedt bestaande bv’s veel mogelijkheden om minder dwingende regels af te spreken. Zij moeten hiervoor echter wel hun statuten laten aanpassen. Slechts één op de vijf ondernemers met een bv denkt gebruik te gaan maken van de mogelijkheid om de statuten aan te passen aan specifieke behoeftes of situaties.

De Kamer van Koophandel heeft alle informatie over het nieuwe bv-recht verzameld op deze site. Meer informatie is ook te vinden op de site van de rijksoverheid.

 

BV recht is vanaf 1 oktober flexibeler
Beoordeel deze pagina