Schade claimen of niet?

Soms is het beter van niet! Na de eerste frustratie van beschadiging van uw bezit door een ongeluk of op andere wijze, gaan de gedachten al snel naar de schade claimen. Toch is het in sommige gevallen beter om geen gebruik te maken van een schadeverzekering. Denk bijvoorbeeld maar aan de autopremie die omhoog gaat na een schade. Daarnaast wordt de schadehistorie bijgehouden door verzekeraars. Een verzekeraar kan naar aanleiding van iemands claimgedrag besluiten om de verzekering te beëindigen. Een nieuwe verzekeraar zal dan altijd vragen waarom de vorige verzekeraar de verzekering heeft beëindigd.

Willen wij schade claimen ontmoedigen?

Nee. Maar wij adviseren wel om te sparen voor een financiële buffer waarmee schade zelf kan worden opgevangen. We hebben het dan over schades die niet hoger zijn dan € 1.500,-. Een ruitje van de schuurdeur, een verloren zonnebril of zelfs een autoschade zijn typisch schades die u voor eigen rekening kunt nemen. Dit om uw huidige premie te behouden en/of geen aantekening te krijgen bij de verzekeraar over het claimgedrag.

Wilt u weten of een schade gevolgen heeft voor uw premie, of u wilt weten wat uw schadehistorie is? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Besparen? Verhoog het eigen risico

Met een financiële buffer op de spaarrekening, kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen of een eigen risico te nemen op uw verzekeringen. Het voordeel? Uw premie zal lager uitvallen. Hiermee kunt u besparen op uw vaste maandlasten en eventueel de buffer nog verder opbouwen.

Besparen? Neem de schade voor eigen rekening

In sommige gevallen is het ook gunstiger om een autoschade voor eigen rekening te nemen. Dit is vooral interessant wanneer u een financiële buffer heeft en schade claimen gevolgen heeft voor uw positie op de bonus-malusladder.

Wilt u weten of het gunstiger is om de schade voor eigen rekening nemen? Wij kunnen voor u een berekening maken van de financiële gevolgen.

Lees ook ons artikel over het wel of niet claimen van een autoschade.

Nog meer besparen? A t/m Z verzekeringspakket

Hoe meer verzekeringen u sluit in uw A t/m Z verzekeringspakket, hoe meer korting u heeft. U kiest daarbij uit verschillende verzekeraars en verschillende polissen. Zo kiest u voor de beste samenstelling voor uw situatie. U bent dus niet gebonden aan één verzekeraar.

Wilt u uw huidige A t/m Z Verzekeringspakket uitbreiden en zo optimaal profiteren van alle voordelen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

 

Schade claimen of niet?
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .