Waarom is mijn eerste incasso hoger?

Hoe en wanneer vindt de eerste incasso plaats?

De eerste incasso van een nieuwe verzekering die u via Lancyr sluit, is binnen 3 dagen vanaf het moment dat uw verzekeringsaanvraag is geaccepteerd. Daarna incasseert Het Nederlands Volmachtbedrijf (namens ons) uw premie altijd op de 27e of 28e van elke maand. U betaalt steeds voor de maand die komen gaat.  Lees ook: Wie is Het Nederlands Volmachtbedrijf?

BELANGRIJK: eerste incasso wijkt af van reguliere premie

Uw eerste incasso is altijd hoger dan die van andere maanden. Hierbij tellen namelijk de verzekerde dagen van deze maand én de volledige komende maand. En de eenmalige administratiekosten worden afgerekend.

1e incassobedrag = premie over de verzekerde dagen van deze maand + 1 volle maand premie voor de komende maand + eenmalige administratiekosten

Het kan het dus zijn dat uw 1e incasso bijna 2 volle maandpremies bedraagt. Houd hier rekening mee.

Voorkom een incassoblokkade

Bij uw verzekering hoort automatisch incasso. Zorg er alstublieft voor dat uw rekening niet geblokkeerd is en er voldoende saldo opstaat om de eerste incasso te doen. Als wij niet kunnen incasseren, dan bent u namelijk ook niet verzekerd en riskeert u een boete van het RDW (als het een autoverzekering betreft).

Waarom is mijn eerste incasso hoger?
Aantal stemmen: 23 Gemiddelde score: 2.1