Verbouwd? Pas uw woonverzekeringen aan!

Verduurzamen, verbouwen, aanbouwen, doorbreken, nieuwe tuinen, nieuwe badkamers en nieuwe keukens… ontzettend veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar (mede dankzij de coronacrisis) hun huis verbouwd. Hoort u ook bij die groep?

laatste update: 2023-05-22

Heeft u na het verbouwen dan ook uw woonverzekeringen aangepast?

Veel mensen vergeten dat namelijk en zijn daardoor onderverzekerd. Daartegen bent u in principe ook verzekerd, maar mogelijk niet als u zelf vergeet om belangrijke wijzigingen aan de woning door te geven.

Vergelijker Pricewise liet uitzoeken dat 1 op de 3 verbouwers dit doet zodat zijn woning meer waard wordt. Maar ze vergeten dat als je woning meer waard is geworden,  de verzekering daarna aangepast moet worden.

Een kleine verbouwing zoals een nieuwe vloer of nieuw stucwerk, kan al invloed hebben.

Meld verbouwingen en verduurzamingen aan uw woning of tuin dus altijd bij uw verzekeraar of de financieel adviseur via wie de verzekering loopt!

FAQ: Moet ik mijn woonverzekering aanpassen na een grote aankoop?

Heeft u een verbouwing gehad, maar nog niet aan ons gemeld? Neem direct contact op.

Gaat u nog verbouwen?

U hoeft de verbouwing niet van tevoren aan te melden bij de verzekering, maar dat kan wel. Dan zorgen wij dat de aanpassingen aan uw verzekering op het juiste moment ingaan. Uw financieel adviseur helpt u om via een ‘herbouwwaarde meter‘ en een ‘inboedelwaarde meter‘ uw verzekeringen naar de juiste waarde te zetten. Bij grote verbouwingen kan om een nieuwe taxatie gevraagd worden.

Gelijk verduurzamen

Vergeet niet dat verbouwen ook een uitstekend moment is om te verduurzamen! U kunt hierover gratis advies inwinnen en wij kunnen helpen bij de financiering.

Welke woonverzekering doet wat?

De woonverzekeringen zijn uw opstalverzekering, ook wel brandverzekering genoemd, en de inboedelverzekering.

De opstalverzekering dekt schades voor alles wat ‘aard- en nagelvast’ zit aan uw huis.  Zoals muren, vaste vloeren, bijgebouwen, het dak, de kachels en de gietvloer. Deze verzekering schakelt u bijvoorbeeld in bij lekkages, brand of stormschade.

De inboedelverzekering is voor alle spullen in uw huis die ‘los’ staan van het huis zelf. Dat is dus alles van uw bank, bed, de vazen en de airfryer tot en met het kliklaminaat en zelfs uw huisdier (!).

Uw tuin en de schuur vallen ook onder deze verzekeringen.

Zie voor meer uitleg van deze verzekeringen ons artikel ‘Welke woningverzekeringen beschermen uw huis?

Zie ook: ‘Wat is verzekerd bij schade in en om huis?

Verbouwd? Pas uw woonverzekeringen aan!
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Lancyr Verzekeringexperts

Lancyr Verzekeringexperts

088 - 020 4525

Lancyr is een landelijk netwerk van meer dan 100 financieel specialisten. Neem contact op met een de financieel adviseurs bij u in de buurt voor persoonlijk advies over verzekeringen, hypotheken en andere financiele vragen.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .